Gør din familie en tjeneste: Planlæg din egen begravelse

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange, der vil mene, at det er en kende morbidt at skulle planlægge sin egen begravelse. Faktum er dog, at det vil kunne spare din familie for en masse besvær, som de helst gerne ville være foruden.

Hvis du har taget dig tid til at planlægge din begravelse, skal de ikke bruge unødig energi på at tænke over, hvordan du gerne ville have haft det. Derimod kan de hurtigt sørge for, at begravelsen bliver, som du ønsker, hvorefter de kan tage sig af hinanden.

Det er ikke noget for alle

På trods af, at du vil gøre din familie en stor tjeneste, hvis du sørger for at planlægge din begravelse, skal der ikke herske tvivl om, at det ikke er noget for alle. Føler du, at det vil være for hårdt for dig, er det naturligvis ikke noget, du skal føle dig tvunget til.

I denne forbindelse er det dog værd at påpege, at der faktisk er mange, der finder ro i det. Én ting er, at de ved, at det vil være til stor hjælp for de efterladte, men noget andet er, at man får set døden i øjnene, hvilket kan give et anderledes syn på det.

Planlæg mest muligt

Beslutter du dig for, at du gerne vil hjælpe din familie med at gøre det nemt at tage afsked med dig, så bør du forsøge at planlægge mest muligt. F.eks. kan du lave en liste over de krav, du har i forhold til begravelsen, din gravsten m.m.

Ydermere vil det også være en fordel, hvis du laver en aftale med en lokal bedemand, som dine efterladte kan kontakte. Dermed vil de blot kunne kontakte f.eks. en bestemt bedemand Frederikshavn, som du allerede har lavet en kontakt.

Husk på, at det er din begravelse

Når det kommer til din krav, du stiller, skal du huske på, at det er din begravelse. Derfor er det op til dig at beslutte dig for, hvordan du vil tage afsked med denne verden. Hvad det også vil sige er, at det kun er dig, der kan være herre over dine krav.

Naturligvis kan du ikke garantere, at dine efterladte vil efterkomme disse krav, men hvis du er åben omkring dem, er der selvfølgelig en stor chance for, at de vil gøre det. Derfor bør du ikke holde dig tilbage, hvis du f.eks. har specielle ønsker i forhold til musikvalg i kirken.