9 ninja tips til en lidt billigere ferie

Du er sikkert ellevild med at tage på ferie – ikke? Desværre kan det være pænt udfordrende for pengepungen. Den står i første række til at blive flået. Heldigvis er der mange smarte måder, du kan strække feriebudgettet på. Så kan du nyde lidt velfortjent og billig ferie uden at tømme pengegrisen.

Her kommer 10 ret smarte tips, som kan spare dig penge på din næste rejse. Hold nu fast!

1. Planlæg i god tid

Der er mange penge at spare, hvis du får fingeren ud og planlægger i god tid. Det vil typisk være sådan, at jo tidligere du booker flybilletter, hotelophold og aktiviteter, desto større er sandsynligheden for at få fingrene i de rigtig gode tilbud.

Og så er der jo lige den sidegevinst, at forventningsglæden varer lidt længere. Lækkert. Bare lækkert.

2. Udvis lidt fleksibilitet

Vil du spare penge? Vil du virkelig spare penge? Godt. Så skal skal du altså være lidt fleksibel med dine rejseplaner. Når du er åben for at ændre dine rejsedatoer, eller for den sags skyld destination, så åbner der sig en verden af lavere priser.

Der kan være guld at hente, hvis du f.eks. rejser i lavsæsonen eller midt på ugen.

3. Vælg alternativ indkvartering

Hotelposten kan rive godt i bund i feriebudgettet – især hvis du rejser til de populære turistdestinationer. Så hvorfor ikke overveje alternative overnatningsmuligheder? Kig i stedet efter Airbnb, ferieboliger eller hostels. Du vil jo gerne spare penge? Vil du måske ikke det?

Alternativerne til hotel vil typisk også give dig mulighed for at spare penge på madlavning. Ikke så tosset. Og så kan du jo vælge at lave frikadeller med dejlig brun sovs, hvis du savner Danmark lidt for meget. Og rødkål. Glem ikke rødkålen.

4. Tag offentlig transport

Hvorfor booke en dyr lejebil, når du kan tage offentlig transport – og samtidig få en masse fede oplevelser i banken. De fleste større byer har veludviklede transportsystemer, så det måske slet ikke kan betale sig transportere sig selv i bil.

Du kan jo også vælge at gå eller cykle, hvis du altså ikke er en doven kartoffel. Det giver også masser af gratis oplevelser.

5. Køb en rejseforsikring

Umiddelbart lyder køb af en rejseforsikring måske som en unødig udgift på rejsebudgettet. Der kan du godt tro om. En rejseforsikring kan spare dig for store udgifter i tilfælde af uventede ubehageligheder som sygdom eller aflysninger.

Det kan anbefales at shoppe lidt omkring forskellige forsikringstilbud for at finde den bedste løsning til prisen.

6. Opsøg gratis aktiviteter

Gratis. Det lyder bare super lækkert, tænker du sikkert. Din nærrigpind. Det skal du ikke skamme dig over. På mange feriedestinationer er der faktisk mulighed for adgang til gratis aktiviteter og seværdigheder. Så hvorfor ikke gøre brug af det?

Det kan anbefales at undersøge mulighederne grundigt inden afrejsen. Lav en liste over budgetvenlige eller gratis oplevelser. Det kommer dig til gavn, når du når frem til destinationen.

7. Undgå gebyrer

Nu skal du spidse øren. Her er lavthængende frugter – lige til at plukke. Det handler om cash. Når du bruger kreditkort eller hæver penge i automater i udlandet, så vil der typisk pålægges gebyrer – og du risikerer en dårlig valutakurs. Og det har du ikke fortjent.

Et alternativ kan være at bruge kontanter. Det er også værd at gå efter kreditkort med lave gebyrer. Så bliver der måske til en ekstra is eller en flaske lunken Ouzo.

8. Medbring egen proviant

Mad, drikkevarer og snacks koster kassen på populære turistdestinationer. Så hvorfor ikke medbringe din egen proviant? Et godt tip er altid som minimum at have lidt snacks og nogle vandflasker med på ture – så undgår du også impulskøb undervej.

9. Handl lokalt

Gå ikke glip af muligheden for at udforske lokale markeder og supermarkeder. Du får ikke bare en autentisk oplevelse. Det vil også typisk være meget billigere at handle her i forhold til at indtage alle måltider på café eller restaurant.

Det var det. Nu er du vist klædt på til at spare kassen på din næste rejse. Du skal bare være opmærksom på dine udgifter og være åben for at udforske budgetvenlige muligheder. Så er det nemt at spare.

Planlæg i god tid, vær fleksibel og vælg de rette alternative løsninger. Så får du fuld valuta for rejsebudgettet.

Kan du så komme afsted!